PostNord Strålfors Sverige , PostNord Strålfors Ljungby

Vill du vara del av ett företag som spelar en viktig roll i den nordiska kommunikationsinfrastrukturen och som är på en spännande förändringsresa? Vår kultur präglas av högt kundfokus, starka samarbeten, en vilja att alltid utvecklas och laget före jaget. Vi söker nu en DBA till vårt team Datacenter som vill vara med och utveckla vår infrastruktur på PostNord Strålfors!

Ditt uppdrag
I rollen som DBA hos oss kommer du att arbeta med databastjänster i molnet och i våra egna Datacenter runt om i Norden. Vi har många nya spännande lösningar med krav på moderna databaslösningar, traditionella relationsdatabaser och andra typer så som objektdatabaser och NoSQL. Du kommer jobba i tätt samarbete med både infrastruktur och utvecklare.

Om teamet
Du kommer att ingå i teamet Datacenter som i dagsläget består av 12 personer och du kommer rapportera till Manager Datacenter. Teamet har ett stort fokus på infrastruktur/drift i nära samarbete med våra utvecklare och din roll blir en viktig kompetens för en fortsatt framgångsrik resa.

Huvudsakliga ansvarsområden

  • Installera och konfigurera databastjänster (MS SQL, Postgres mfl)
  • Bygga automation för provisionering av databastjänster.
  • Felsöka och optimera databastjänster.
  • Supportera applikationsägare i frågeställningar kring databaser.

Vi vänder oss till dig som har

  • Erfarenhet från drift av databastjänster.
  • Jobbat med automation och infrastruktur som kod. till exempel plattformar som HashiCorp (Terraform, Vault) och Ansible.
  • Erfarenhet från systemutveckling och scripting.


Som person är du drivande och gillar att lösa problem. På Strålfors utövar alla ledarskap, oavsett om vi leder andra, oss själva eller ett projekt, och det som vägleder oss i allt vi gör är vårt ABC Självledarskap. Vi är ansvarsfulla (Accountable), modiga (Brave) och engagerade (Committed) och det är egenskaper som vi lever efter och värderar högt.

Du erbjuds
Hos oss erbjuds du en roll i ett företag som drivs av människor som är passionerade i att hjälpa våra kunder med sin kundkommunikation. Vi tror att vår framgång skapas av motiverade och engagerade medarbetare och chefer. Hos oss finns ett stort förtroende för våra anställda vilket skapar utrymme för att ta egna initiativ och att driva sina frågor för att bidra till företagets övergripande strategi och mål.

Vi tror att de bästa idéerna skapas då vi tar del av olika perspektiv och vi är övertygade om att mångfald och inkludering är nyckelfaktorer för att möjliggöra innovation och nytänkande. Det är vår gemensamma kompetens, där varje medarbetare bidrar, som är vår styrka och möjliggör vår framgång. Kompetens för oss innebär allt från kunskaper, färdigheter, erfarenheter och problemlösningsförmåga till vilja, motivation, beteenden och personlighet.

Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Ljungby eller Malmö med goda möjligheter till arbete på distans.

Frågor om tjänsten besvaras av Jon Otterholm, Team Manager Datacenter.
jon.otterholm@stralfors.se
070-339 73 94

Vi ser gärna ett snabbt avslut kring denna tillsättning och gör därför löpande urval, vänta därför inte – sök tjänsten idag.

Välkommen med din ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ljungby
Län Kronobergs län
Land Sverige
Referensnummer 2023/27
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-30

Tillbaka till lediga jobb